Bäst just nu: Konst

Julia Holst 15:22 28 Aug 2015

Objekt och kroppar i vila och rörelse
Den 26 september–7 februari, Moderna Museet (Malmö)
Med Moderna Museets samling som utgångspunkt utforskar institutionen, kurerat av Magnus af Petersen och Andreas Nilsson, relationen mellan ting och den fysiska kroppen. Detta utforskande görs i verk av minimalistiska konstnärer och koreografer verksamma i Europa och Nordamerika mellan femtio- och sjuttiotalet. Jag flaggar för en typiskt instagramvänlig utställning.

Barriärer – Samtida Sydafrika
Den 17 maj–1 november, Wanås
I den årliga stora utställningen på Wanås har man i år samlat sex konstnärer verksamma i Sydafrika. I ett platsspecifikt verk skapat för Wanås skulpturpark, samt olika videoverk är tankar kring mänsklighet och begränsning återkommande i uttrycket. Wanås konstnärliga ledare Elisabeth Millqvist beskriver utställningen som ett sätt för gemene person att se förbi det egna jaget i ett försök att förstå oss själva och istället börja lyssna till olika röster kring det globala samhälle som växer upp kring oss. Ett tänkvärt projekt angående ett ständigt aktuellt ämne.

AFRICA – Arkitektur, kultur och identitet
Den 25 juni–25 oktober, Louisiana (DK)
Utställningen AFRICA är det tredje kapitlet i Lousianas storsatsning Arkitektur, kultur och identitet som tidigare har innefattat utställningarna New Nordic och Arab Contemporary. Projektet är ett försök att omdefiniera västvärldens något endimensionella bild av vår omvärld och överösa oss med ny information med hjälp av konstnärliga uttryck som film, foto, konst och arkitektur. Ett tips är att ta god tid på dig när du går igenom utställningen och ta många fikapauser. Sådana här typer av utställningar är inte särskilt överskådliga och tenderar ibland att gå överstyr i tron på den mänskliga perceptionen. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!