Bäst just nu: Scen, oktober 2015, Malmö

Julia Holst 13:20 23 Sep 2015

Future Legends – Makode Linde & Roxy Farhat
3 oktober och den 14 november, Palladium
Våren tillsammans med Future Legends var en virvelvind av experimentell musik, scenkonst och konstnärliga sammansättningar. Med syftet att få till oväntade möten och experimentera med den kreativa processen erbjöds du högt och lågt i en salig blandning med namnkunniga konstnärer. Nu i höst är kreatörerna bakom projektet tillbaka och med sig har de både Roxy Farhat och Makode Linde. Ja, ni förstår, det här kommer bli väldigt bra. Platserna lär gå åt som smör i solsken så var ute i god tid!

Matana Robert – Coin Coin
19 oktober, Inkonst
Matana Robert är en mångsysslare extraordinaire och kan titulera sig kompositör, vokalist, bandledare, ljudexperimentalist och saxofonist. Robert är även vida erkänd för sitt långtgående projekt Coin Coin, ett projekt vars tanke är att försöka förvalta det amerikanska arvet kombinerat med personliga berättelser och politiska poänger. Roberts exceptionellt unika uttryck är ett hopkok av svart folklore, medborgarrättsjazz och spoken word. Det här är ett sällsynt tillfälle att få ta del av Roberts verk som bör tas i akt.

Ludvig Daae & Joanna Nordahl – Hyperfruit
10–11 november, Palladium
Vad händer egentligen om man ersätter klassisk dramaturgi i en föreställning och istället tillämpar den digitala världens föränderliga kaosartade flöde med allt från söta katter, Beyoncés senaste musikvideo och bilderna från Kylie Jenners födelsedagsfest? I föreställningen Hyperfruit undersöker koreografen och dansaren Ludvig Daae tillsammans med konstnären Joanna Nordhal skillnaden mellan att kommunicera fysiskt jämfört med digitalt, då de själva upplever att de upprätthåller en avgörande del av sina relationer via sina datorer. Längtan av att uppleva fysisk närhet kolliderar med de kommunikativa farthinder som den digitala kommunikationen innebär och utmanar både deras världsbild och självuppfattning. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!