"Årets sexigaste och blodigaste musikal"

Sebastian Lundfall 20:40 15 Apr 2009

Det säger Teater Satyr om föreställningen Bat Boy som har premiär på fredag.

Här följer en presstext 

På fredag är det äntligen dags för skandinavienpremiären av musikalen Bat Boy! Och det lär bli årets blodigaste och sexigaste musikal, men föreställningen har även humor och svärta. 

- Bat Boy the Musical” är en underlig och härlig hybrid, berättar föreställningens regissör Renate Stridh. Vid första påseende verkar den vara ännu en komisk B-filmspastisch, men gräver man djupare hittar man både drama och stora existentiella frågor. Man skulle kunna säga att ”Bat Boy” är en musikal som har allt: frustrerade farmare, shownummer, kärlek, gospel, artöverskridande sex, helbrägdagörelse, blod, feromoner, håglösa kor – och mitt i alltihop en besynnerlig fladdermuspojke som bara vill hitta hem.

Bakom uppsättningen står Teater Satyr, en grupp professionella musikalartister som vill ge publiken andra verk än de man oftast ser på GöteborgsOperan, Storan eller Lorensbergsteatern. - Det finns så många bra engelska och amerikanska musikaler som aldrig når Sverige, säger Linda Holmgren, en av Teater Satyrs grundare. Vi tycker nästan det är vår skyldighet att importera dem, mellan våra vanliga och tryggare! - engagemang på scener som GöteborgsOperan och Riksteatern.

Och uppsättningar av den här sorten är såklart ett vågspel; musikal är en dyr konstform att producera. - Vi hoppas att göteborgspubliken – både musikalvana och ovana – ska hitta till Kulturhuset Underjorden i Gamlestan, fortsätter Renate Stridh. Jag såg ”Bat Boy” i London 2004 och blev både knockad och charmad. Genom Teater Satyr får göteborgarna nu möjlighet att stifta bekantskap med denna musikalpärla! 

Bat Boy the Musical har sin skandinavienpremiär fredag 17 april på Kulturhuset Underjorden.

Hemsida: http://www.batboy.se/Din webbläsare kanske inte stöder visning av den här bilden.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!