The Haunting of Hill House

Jimmy Håkansson 08:42 12 Nov 2018

Klassiska spökhistorier får en kreativ makeover.

En familj flyttar in i ett hemsökt hus – du kan inte ana vad som hände sen. Men ja, spöken och skit händer. Det är sjukt hur The Haunting of Hill House tar nåt så tamt som spökhistorier och gör det till nåt genuint chilling. Inte nog med att det är spökerier: vi får se alla spöken. Som den hängande kvinnan med den knäckta nacken och jättegubben som svävar runt med sin käpp och letar efter sin förlorade hatt.

Du hör ju hur det låter. Som ett dåligt avsnitt av Scooby doo. Men det funkar verkligen. The Haunting of Hill House är fängslande och gåshudsproducerande. Detta på grund av att serien förstår vikten av att mänskliggöra alla medlemmar i familjen, och dessutom lyckas med det. Vi känner med dem och därför lider vi med dem. Resultatet är ett kreativt omtag på lägereldsrysaren som ger ny mening till uttrycket Netlix and chill.

TV-kanal: 
Stad: 
Genre: 
Skådespelare: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste TV-recensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler tv-recensioner

Strange Planet

Charmigt men meningslöst när instagramhumor blir tv-serie.

Strange Planet är en omåttligt populär webbserie som inom loppet av fyra serierutor berättar en historia om blå rymdvarelser som lajvar människor men är helt oförmögna att kommunicera på ett mänskligt vis. Om de vill ha ett glas vatten ber de om en vätskecylinder och i stället för att läsa en godnattsaga till sina barn säger de ”inbilla dig trevligt nonsens”. Humorn ligger i hur Strange Planet blottlägger våra vardagsrutiner och visar hur löjliga de – och förlängningen vi – är.