Weeping Willows - Christmas Time Has Come

Patrik Forshage 00:00 13 Nov 2014

"Enda skillnaden var egentligen att vi adderade bjällror, klockspel och harpa" säger Anders Hernestam, och visst är julsånger som gjorda för Weeping Willows dramatiska evergreenpop och Magnus Carlsons sentimentala crooning. Deras leverans av mer obskyra julsånger är förstås oantastlig, och förstärks av en lång rad prominenta gratulanter. Blåssektionen med Goran Kajfeš och Per ”Ruskträsk” Johansson är strålande, men även en glöggmunter Doug Seeger och i en stillsam tolkning av Ramones Merry Christmas (I Don’t Want to Fight Tonight) Annika Norlin kommer med gåvor till Weeping Willows krubba. Tillsammans har de åstadkommit en kvalitativ julskiva att ta fram ihop med julpyntet under många år framöver. 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Steve Hackett - Under a Mediterranean Sky

Den brittiska gitarrvirtuosen Steve Hackett har en lång framgångsresa bakom sig. På 1970-talet var han mest känd som medlem i Genesis, men sedan dess har han byggt upp en solokarriär som gitarrist. 

Genom åren har han släppt en rad album, som genomsyras av kärleken till gitarren. Vid 70-års ålder är han åter tillbaka. Det klarblå skivomslaget är simpelt, men även komplext och väcker liv i längtan av att kunna resa igen. 

Kiwi Jr. - Cooler Returns

Jag har börjat tröttna på band med DIY-stämpeln. Det finns inget tråkigare än band med dåligt skrivna låtar som försöker dölja det faktumet bakom skräniga gitarrer och fula sångröster. Ibland har dom någon kul textrad, oftast inte. Snark. 

Lil Skies – Unbothered

Lil Skies största idol är Lil Wayne och det hörs. Rapparen erbjuder likt sin idol hiphop på trapbeats och autotune. Båda med en röst, varken gnällig eller aggressiv utan någonstans mittemellan. Deras röster ligger som ett ludd över de tunga basgångarna och smattrande 808-trummorna. Vad som skiljer rapparna åt är det där lilla extra. Det där lilla extra som Lil Wayne har, och Lil Skies saknar.