ViVii - Mondays

Love Carbin 14:48 23 May 2021

Svenska trion ViVii skapar återigen drömsk pop på sin andra skiva Mondays. Musiken har ett vackert och ovanligt ljust sound, med skimrande syntar och glittrande gitarrer. Perfekt för den stundande sommaren. Sången sköts av det gifta paret Caroline och Emil Jonsson, två tredjedelar av bandet. Jag måste säga att det fungerar förhållandevis bra - rösterna gifter sig väl (förlåt). Men som det så ofta är med genren dream pop så saknar låtarna tydlig ”ihågkombarsfaktor”. Vissa av spåren är helt enkelt lite tråkiga. Andra är fantastiskt vackra och kommer sannolikt hamna på min sommar-chill-spellista.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.