Tyler Childers - Purgatory

Patrik Forshage 00:00 5 Jan 2018

Med fiol, steel guitar, mandolin och mungiga(!) centrala i arrangemangen är den unge Tyler Childers country och bluegrass utpräglat Hank Williams-traditionell. Det exemplariska utförandet i den traditionen kan sannolikt tillskrivas den ena producenten David Ferguson (Cowboy Jack Clement, Johnny Cash, Anna Ternheim). På samma sätt har den andra producenten Sturgill Simpson säkerligen förstärk den farliga och självförbrännande anda som präglar hans röst och än mer texter. Dammiga landsvägar och pistoler är frekventa i texterna, där moonshine och andra olagligheter är enda sättet att stå ut med det ”mighty hard livin’” som Tyler Childers med stor trovärdighet skildrar. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Tune-Yards – I Can Feel You Creep into my Private Life

Det är onekligen en stark DIY-känsla över Tune-Yards sound, som närmast låter som en blandning mellan Wild Beasts, The Go-Team, !!! och Anohni om de mötts på ett rave. Jag tänker närmast på Merrill Garbus bångstyriga men ändå teatrala röst, det klipp-och-klistriga i musiken samt alla hackiga och kaosartade trummor och maskinella ljudinslag. Det är dock en skiva som gör sig bäst i små doser. Efter ett tag blir jag trött av de höga, wailiga skriken och de skeva och gnissliga sounden.

First Aid Kit - Ruins

Att troget stanna kvar i sina invanda genres av americana och folkpop eller att bredda sig och söka nya uttryck? Fyra-fem album in i en gnistrande karriär, beroende på hur man räknar, är det First Aid Kits tiotusenkronorsfråga, och hur de än hade valt skulle de ofelbart utsättas för kritik. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!