Träd Gräs och Stenar - Hemlösa Katter

Patrik Forshage 10:06 10 May 2009

Som om inget hänt sedan Gärdesfesten.Med både Kebnekajse och Träd Gräs och Stenar mitt ibland oss är de viktigaste spelarna på den svenska progressiva 70-talsscenen tillbaka på banan, till glädje inte enbart för japanska skivsamlare och enstaka övervintrade hippies. Särskilt som Träd Gräs och Stenar fortfarande improviserar fram elektrisk och minimal trancerock med titlar som Folkets Lok i Obeveklig Rörelse, stundtals jazzrockigt avigt och stundtals med en mer strukturerad groove, som om inget hänt sedan Gärdesfesten. Bara deras bidrag till bröderna Åhlunds Punkrocker-stafett ("I'm a punkrocker, yes I am, I'm a prepunker... freefunker") känns sökt.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.