Träd Gräs och Stenar - Hemlösa Katter

Patrik Forshage 10:06 10 May 2009

Som om inget hänt sedan Gärdesfesten.Med både Kebnekajse och Träd Gräs och Stenar mitt ibland oss är de viktigaste spelarna på den svenska progressiva 70-talsscenen tillbaka på banan, till glädje inte enbart för japanska skivsamlare och enstaka övervintrade hippies. Särskilt som Träd Gräs och Stenar fortfarande improviserar fram elektrisk och minimal trancerock med titlar som Folkets Lok i Obeveklig Rörelse, stundtals jazzrockigt avigt och stundtals med en mer strukturerad groove, som om inget hänt sedan Gärdesfesten. Bara deras bidrag till bröderna Åhlunds Punkrocker-stafett ("I'm a punkrocker, yes I am, I'm a prepunker... freefunker") känns sökt.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!