Träden - Träden

Patrik Forshage 00:00 27 Aug 2018

Vi hade knappt hunnit börja sörja Träd, Gräs och Stenars frånfälle innan den nya inkarnationen Träden står framför oss i all sin progressiva prakt. De knyter omedelbart an till traditionen med en inledande nytolkning av Harvesters gamla När lingonen mognar (Lingonberries Forever). Under nästan 12 minuter gungar den sävligt fram med sin muntert naturromantiska nonsenslyrik och obegränsat utrymme för Reine Fiskes fina gitarrimprovisationer. 

Han är numera tveklöst bandets huvudperson, men som under många år är bandets viktigaste styrka hur samspelta de är över generationsgränserna, med å ena sidan Jakob Sjöholm som den enda kvarvarande medlemmen från bandets tidiga period och Sigge Krantz från Archimedes Badkar som andra ankare, och å andra sidan Fiske och det senaste tillskottet Hanna Östergren på trummor. Tillsammans upprätthåller de en oöverträffad känsla i ett psykedeliskt suggestivt jammande som aldrig upphör vare sig att svänga eller att engagera. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.