Träden - Träden

Patrik Forshage 00:00 27 Aug 2018

Vi hade knappt hunnit börja sörja Träd, Gräs och Stenars frånfälle innan den nya inkarnationen Träden står framför oss i all sin progressiva prakt. De knyter omedelbart an till traditionen med en inledande nytolkning av Harvesters gamla När lingonen mognar (Lingonberries Forever). Under nästan 12 minuter gungar den sävligt fram med sin muntert naturromantiska nonsenslyrik och obegränsat utrymme för Reine Fiskes fina gitarrimprovisationer. 

Han är numera tveklöst bandets huvudperson, men som under många år är bandets viktigaste styrka hur samspelta de är över generationsgränserna, med å ena sidan Jakob Sjöholm som den enda kvarvarande medlemmen från bandets tidiga period och Sigge Krantz från Archimedes Badkar som andra ankare, och å andra sidan Fiske och det senaste tillskottet Hanna Östergren på trummor. Tillsammans upprätthåller de en oöverträffad känsla i ett psykedeliskt suggestivt jammande som aldrig upphör vare sig att svänga eller att engagera. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!