Timo Räisänen - Tro, hat, stöld

Sophie Winberg 00:00 10 Sep 2017

Timo lever sitt liv som att han är med i Så mycket bättre varje dag av sitt liv. Han är känd för sina tolkningar av andra artisters låtar och kultiverar sin 100% snälla image med kepsen på sne på vareviga pressbild.

Förra året anammade han Mando Diaos publik-breddande framgångsrecept och släppte albumet Timo Sjunger Ted - ett hyllningsalbum till Ted Gärdestad. Superbra snällbranding! 

När Timo Räisänen nu släpper sin första egna musik på svenska låter det som en tonårsfilm från 2001. Det låter som ungdomsgårdar, Fucking Åmål och bilddagboken. Det är punkigt, glatt och röjigt, och jag tänker mig Timo som en engagerad musiklärare som släppt skiva. Om det är bra eller dåligt beror på vilken eftersmak högstadiet lämnade i din mun.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kill the Kong – Colossus

Hade Kill the Kong varit av amerikansk börd skulle de säkert ha delat turnébuss med namn som Killswitch Engage eller Butcher Babies vid det här laget. Västeråsbandet må hänge sig åt den amerikaniserade metalcore-bubblan jag ofta har svårt för men de har onekligen ett stark fokus på att göra effektiva verk. Versernas maffiga vev drivs hårt av de djentigt nedstämda gitarrer som typiskt värvas med breakdowns och rensjungande refränger.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!