The Weeknd – The Highlights

Morgan Storesund Skarin 10:00 9 Feb 2021

Det är få som har släppt lika många och stora hits som The Weeknd gjort de senaste tio åren. Att lansera ett greatest hits-album känns helt logiskt vid det här laget. Ändå kommer Abel Tesfayes framgångssaga med en bitter eftersmak. Det går liksom inte att bortse från den märkliga vändningen 2015. När sångaren som tidigare sålt in sig själv som mystisk, sexmissbrukande RnB-artist plötsligt uttalade sig om att han ville bli nästa Michael Jackson. Från cool och underground, till kommersiell och stundtals pinsam.

Det är också tydligt att Michael Jackson-drömmarna prioriteras här. The Weeknds discoinfluerade och dansanta storsäljare inleder The Highlights. De tidiga årens långsamt pulserande låtar får vänta till slutet. Valen är sällan överraskande. Superhits som Can’t Feel My Face, The Hills och I Feel It Coming är självklarheter. Det enda som riktigt saknas är High For This, låten som inledde och satte tonen för sångarens glåmiga power-RnB under tidigt 2010-tal. Istället fylls albumet ut med en eller två för många spår från förra årets After Hours.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.

Julien Baker – Little Oblivions

Julien Baker är en artist som man kan känna igen från artistsamarbetet Boygenius från 2018. Det var en trio bestående av de två mer kända akterna Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, och den tredje, lite anonyma Julien Baker. Denna anonymitet har hon fullständigt kastat bort på sitt tredje album Little Oblivions, som i jämförelse med hennes tidigare släpp är storslaget, nästintill dekadent. Men gamla lyssnare kommer känna igen sig i de personliga och ofta oerhört mörka texterna.