The Moth & The Flame - Ruthless

Tina Rosenfink 00:00 29 Jan 2019

The Moth & The Flame fick sitt genombrott när de var förband till Imagine Dragons för ett par år sedan. Och får du, precis som jag, huvudvärk av att bara läsa orden “Imagine Dragons”, så är nog bandet The Moth & The Flame ingenting för dig.

De elva låtarna på skivan är radiovänliga och låter precis likadana; hymnliknande refränger, högljudda instrument och enbart skapade för ett kommersiellt syfte. Till min förfäran fortsätter det komma ny arena-indie som okritiskt distribueras. Det som jag upplever som själlös och vräkigt verkar nu anses som uppfinningsrikt och pampigt. Sad.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!