The Monochrome Set - Maisieworld

Patrik Forshage 00:00 11 Feb 2018

Att något så skört som The Monochrome Set, och så obskyrt, skulle existera fortfarande efter nästan 40 år var svårt att föreställa sig. Men å andra sidan, vad annat skulle en vek autodidakt som bandets ledare Bid annars ägna sig åt? 

Han är en underhållande dandy och excentriker av den sort som i efterdyningarna av punken plötsligt kom att accepteras i åtminstone större utsträckning än tidigare, och för den delen senare. Bland samtida arty kufar -  Marc Almond, Lawrence i Felt, Billy McKenzie, så småningom Morrissey - var Bid den som intresserade sig också för psykedeliska uttryck, och här fortsätter han i samma spår i Give Me Your Truth, den utsökta sextiotals-rokokopop som inleder bandets fjortonde album. 

På andra ställen närmar han sig Ray Davies milda och lite absurdistiska berättande, tydligast i I Feel Fine (Really) och Cyber Son, och i Stage Fright lånar han fraseringar från Mellanösterns vokaltraditioner. 

Någonstans låter det lågbudget om någon  blåssektioner, men å andra sidan är Mrs. Robot vasst ironisk och kanske den bästa skildringen av en relation med en artificiell partner sedan In Every Dream Hone A Heartache.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Handsome Jack - Everything's Gonna Be Alright

Handsome Jack, ett band du förmodligen aldrig hört talas om, har släppt skivan Everything's Gonna Be Alright. Trots att Handsome Jack är ett löjligt bandnamn för tre medelålders män så är Everything's Gonna Be Alright rätt bra.