The Legends – The Legends

Sara Berg 00:00 22 Aug 2020

Johan Angergård är inte rädd för att testa nya saker, det får man ge honom. Efter att ha startat – och ibland lagt ner – en hel rad band samt grundat ett ciderföretag, har han nu återvänt till den gamla trotjänaren The Legends. Men i övrigt är ingenting som vanligt. Själv sjunger han knappt på någon låt alls (till min besvikelse, jag gillar Johans röst), utan låter en handfull kvinnor med karaktäristiska stämmor stå för sången.

Karolina Komstedt (Club 8) sjunger skirt, viskande och trånande och har även fått de mest drömska låtarna, med undantag för First Prize, som skulle kunnat vara hämtad rakt från The Legends Facts and Figures-skiva. Vilma Floods countryröst passar de röjiga, opolerade spåren och Pernilla Andersson på magiska Save Yourself får mig att vilja lyssna på Airliner. Hela albumet är som en samlingsskiva från Angergårds karriär, inklusive ett flertal av de band han släppt på Labrador (som här har fått stå tillbaka för nygrundade bolaget Golden Islands, som minus ett s även är titeln på en Club 8-skiva – korsreferenserna är oändliga).

Är det bra då? Jo, men det tycker jag, spretigheten till trots, på ett nostalgipopigt vis. Och har man aldrig tidigare lyssnat på The Legends är detta en utmärkt introduktion. Det är bara att plocka det sound man gillar bäst, det finns garanterat en hel skiva av samma slag längre bak i arkiven.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.