The Honeydrips - Here Comes the Sun

Tina Rosenfink 00:00 29 May 2020

Mikael Carlssons enmansband The Honeydrips kapslar in allt en tycker om i musikväg - svensk melankolisk indie, 70-talig surf och brittisk pop med inslag av experimentella samplingar. Dessutom lyckas han pendla mellan de skilda stilarna utan ett enda tecken av otrygghet. 

Själv menar artisten att idéen till skivan kom till honom när han lyssnade på en podcast om Charles Manson.

- Den soliga, aningslösa stämningen som fanns i Kalifornien, och om den ruvande ondska som snart skulle ge sig tillkänna. Där och då fick jag en vision om min nästa skiva: den skulle vara varm och mjukt psykedelisk, men med en illavarslande underton.

Here Comes the Sun bjuder på ett brett urval av sinnestillstånd. Titelspåret kommer i två upplagor som skiljer sig som natt och dag. Mina favoriter på skivan är låtarna med tjejnamn - Linda Says och Fatima Says. Men en gemensam nämnare för samtliga spår är att de känns egna, genomarbetade och älskade. 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!