The Grand Opening - Don’t Look Back Into the Darkness

Patrik Forshage 00:00 11 Oct 2013

Åter är The Grand Opening John Roger Olssons egna projekt, efter att under en period vuxit till vad som kunde uppfattas som ett helt band. Men de nattligt vemodiga stämningarna, de starka melodierna eller de luftiga arrangemangen - som ett bara aningen ljudligare Paul Buchanan från The Blue Nile – har inte påverkats av sådana detaljer. Möjligen har gitarrer fått en aning större utrymme för sin sina sparsamma toner, och även om hans autentiska gamla familjefoto på skivomslaget är både spöklikt och lite obehagligt är värmen i hans sånger och hans mjuka röst fortfarande mer trösterika än skrämmande. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.  

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.