Teddybears – Rock On

Sara Berg 00:00 18 Jan 2016

Sedan Teddybears bildades har de passerat och aldrig varit rädda för att blanda genrer som hardcore, electrorock, rockfunk, electropunk och datorspelspop. Den här gången dominerar dancehallen, löst insvept i en brusig rockfilt. Det är låtar som kaxiga What's Your Problem, med gästspel av knappt tonåriga rapparen Baby Trish från Jamaica, burdusa Marathon Man och somriga Shades On som sätter tonen, tillsammans med inslag av Beenie Man. Det är imponerande att bandet ständigt återuppfinner sig själva, även om detta kanske var ett av deras minst lyckade experiment hittills. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.