Summer Heart - Ambitions

Sofie Andersson 00:00 8 Nov 2020

Under ett omvälvande år har musiken fått agera tillflykt för David Alexander, musikern bakom artistnamnet Summer Heart. ”After a year filled with lows, working on music is what has kept me sane” skriver han på sin Facebook sida. 

Summer Hearts musik kännetecknats av klassiska lo-fi beats, elektroniska inslag och plinkande på en och annan elgitarr. Summer Hearts senaste släpp spinner vidare på samma slittåliga, röda tråd. Trots det måste jag ändå säga att en del otippade associationer knackar på. Vilket är både roande och imponerande! Titelspåret Ambitions till exempel, för mina tankar till bland annat Drakes megahit Passionfruit.

Med Ambitions har Summer Heart lyckats fånga ett tidlös hopkok av elektronisk indie-pop. Den återkommande elgitarren, en av hans mest uppskattade signum, vaggar oss in i en melankolisk beachvibe-känsla. Ambitions utstrålar en typ av anspråkslöshet jag har svårt att sätta fingret på. Jag tänker att det måste bottna i ett typ av egensinnigt och självklart skapande. Summer Heart gör sin grej och vem kan ifrågasätta det?

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.