Summer Heart - Ambitions

Sofie Andersson 00:00 8 Nov 2020

Under ett omvälvande år har musiken fått agera tillflykt för David Alexander, musikern bakom artistnamnet Summer Heart. ”After a year filled with lows, working on music is what has kept me sane” skriver han på sin Facebook sida. 

Summer Hearts musik kännetecknats av klassiska lo-fi beats, elektroniska inslag och plinkande på en och annan elgitarr. Summer Hearts senaste släpp spinner vidare på samma slittåliga, röda tråd. Trots det måste jag ändå säga att en del otippade associationer knackar på. Vilket är både roande och imponerande! Titelspåret Ambitions till exempel, för mina tankar till bland annat Drakes megahit Passionfruit.

Med Ambitions har Summer Heart lyckats fånga ett tidlös hopkok av elektronisk indie-pop. Den återkommande elgitarren, en av hans mest uppskattade signum, vaggar oss in i en melankolisk beachvibe-känsla. Ambitions utstrålar en typ av anspråkslöshet jag har svårt att sätta fingret på. Jag tänker att det måste bottna i ett typ av egensinnigt och självklart skapande. Summer Heart gör sin grej och vem kan ifrågasätta det?

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner