Smiling – Not Rock

Love Carbin 00:00 25 May 2021

Smilings fyndigt betitlade EP Not Rock karaktäriseras av enkla men vackra gitarrslingor och syntar som låter lite som trasiga leksakssyntar. Det är väldigt melankoliskt utan att vara överdrivet, och det märks att bandet har en fingertoppskänsla när det kommer till känslolägen. Även om jag ställer mig frågande till vissa produktionsval så lyckas de beröra mig. Sångrösten rör sig mellan Thom Yorke och Tyler Joseph, sångaren i twenty one pilots... en udda kombination.

Låtarna lyckas bäst när de inte experimenterar för mycket, till exempel är första låten Inanimate Friends mycket vacker utan att krångla till det. Jag förstår att skaparlusten är viktigt för bandet, men det blir tyvärr lite för eklektiskt på låtar såsom There There. Jag har lite svårt att förstå alla olika ställen som bandet vill nå, men när de stannar i det vackra och intima känns allt klockrent. Se till att inte missa denna spännande EP!

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.