Sleater-Kinney — The Centre Won’t Hold

Patrik Forshage 11:55 17 Aug 2019

Förlåt, men jag tror inte jag kan komma på ett coolare band än Sleater-Kinney. Med ett bandnamn som en midtown advokatbyrå, postpunklåtar snyggare än alla andras, en rättfram agenda och mer attityd än ett ungt skitförbannat Sex Pistols har Carrie Brownstein, Corin Tucker och Janet Weiss plöjt fram som en strömlinjeformad bulldozer i 25 år, och de har inte mattats det minsta på The Centre Won’t Hold

Det stenhårda och kompromisslösa punkattackarne finns naturligtvis kvar, till exempel i titelspåret, liksom deras feministiska ställningstaganden, mest rättfram i @metoo-låten Broken.

Inte ens det faktum att Janet Weiss lämnade trion under inspelningen verkar ha påverkat dem, men så har de å andra sidan också anlitat jordens coolaste gitarrist som producent. St. Vincent har bidragit med sin typiska spänning mellan det konstnärligt utmanande och det slickt snygga, bland annat i form av synthar vars kommersiella potential aldrig hörts maken till hos Sleater-Kinney tidigare. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.