Skogen Brinner - 1st

Patrik Forshage 00:11 14 Apr 2013

 

Den entusiastiska skivbolagschefen vill gärna definiera sin senaste signing (påskrivet med blod, minsann) som ”ungdomsgårdsrock”. Visst, eller ”mellanölsrock”, ”Puch Dakota-rock” eller kanske bäst ”Ett anständigt liv-rock”, eller något annat begrepp som är intimt förknippat med hur rebelliositet kunde låta under första halvan av 1970-talet. Med låttitlar som Pundarvarning riffar Skogen Brinner tungt och trögt med tidiga Black Sabbath som påfallande stark ledstjärna, kanske med en gnutta Hawkwind i antydningarna till psykedelia. Och eftersom de gör det en självklar auktoritet och finess som inte hörts i svenskspråkiga sammanhang sedan Kung Tungs magnifikt stenhårda Två blodröda segel återstår väl bara att odla fjunmustasch och ge sig hän.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.