Skogen Brinner - 1st

Patrik Forshage 00:11 14 Apr 2013

 

Den entusiastiska skivbolagschefen vill gärna definiera sin senaste signing (påskrivet med blod, minsann) som ”ungdomsgårdsrock”. Visst, eller ”mellanölsrock”, ”Puch Dakota-rock” eller kanske bäst ”Ett anständigt liv-rock”, eller något annat begrepp som är intimt förknippat med hur rebelliositet kunde låta under första halvan av 1970-talet. Med låttitlar som Pundarvarning riffar Skogen Brinner tungt och trögt med tidiga Black Sabbath som påfallande stark ledstjärna, kanske med en gnutta Hawkwind i antydningarna till psykedelia. Och eftersom de gör det en självklar auktoritet och finess som inte hörts i svenskspråkiga sammanhang sedan Kung Tungs magnifikt stenhårda Två blodröda segel återstår väl bara att odla fjunmustasch och ge sig hän.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.