Seth Swirsky - Watercolor Day

Patrik Forshage 07:06 2 Jun 2010

Som vore han utsänd av motståndarlaget gör Seth Swirsky allt för att smula sönder Nicholas Ringskog Ferrada-Nolis tes om The Beatles minskande betydelse för samtidsmusiken.
 
Och han gör det raffinerat, med ett urval korta utsökta softpopmelodier som har det gemensamt att de aldrig söker sig direkt till den uppenbara Liverpoolkällan. Istället refererar hans 70-talspastischer med strålande vokalharmonier, elpianon och saxofonstick till alla dem som först injicerades med The Beatles-DNA, det vill säga Roy Wood, 10CC och med en underdånig hyllningssång explicit till Harry Nilsson. Och så givetvis till Wings och George Harrisons eget 70-tal. Genom att ta den omvägen till urfäderna via deras apostlar etablerar Seth Swirsky en attraktionskraft som är hyperstark även såhär 30 år after the fact.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.