Selena Gomez - Revelación

Sofie Andersson 00:00 17 Mar 2021

Innan Selena Gomez släppte sin nya EP Revelación, pikade hon sina lyssnare på twitter. Där retweetade hon en tio år gammal tweet som lydde “Can’t wait for you to hear the Spanish record… it’s sounding so cool” med undertexten -  “I think it will be worth the wait”. Revelación är med andra ord ingen EP född ur någon pandemi även om det var under 2020 som hon äntligen avslutade det decennium-långa projektet. 

Selena Gomez snälla och luftiga stämma skapar en känsla av skymning i en av de mest soliga av musikgenrer - reggaeton. Kombinationen av Gomez hemlighetsfulla och försiktigt sensuella framtoning med dansanta upptempo beats är kittlande. Plötsligt finns där en känsla av.... pondus. 

Självklart är Gomez övergång till spanskan både en hyllning till hennes latinamerikanska arv och ett resultat av musikalisk nyfikenhet. Men den växande latinamerikanska musikscenen gör att det både är lönsamt och attraktivt även på det internationella planet. Den latinamerikanska musiken blir äntligen tagen på allvar. Och även om anledningen bakom framgången till stor del handlar om ett attitydskifte snarare än förändrad kvalite eller ökad export av musik, så är framgången ett faktum. Bad Bunny och Rosalía är bara två av flera namn som är praktexempel på detta. Med Revelación tar Selena Gomez ett strategiskt steg ut i musikbranschen, med både viljestyrka, hjärta och integritet. Och för första gången upplevs glaset snarare halvfullt än halvtomt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.