Satan Takes A Holiday - Aliens

Christoffer Bertzell 00:00 24 Feb 2017

Lite lätt hyperaktivt och lekfullt tar denna trio sitt grepp om rock n roll för en fjärde gång. De tar vid med den något mer städade variant som introducerades på 2014 års Animal Man Woman där ett minst lika intensivt band spelar, men i ett mer städat sammanhang. Inte långt ifrån Royal Republics stirrigt medryckande rock. Det ryms en hel del raka bitar med aningar av White Stripes, som utan några större krusiduller för med sig direkta refränger. Fast det sveps också titt som tätt in i en flummig Les Big Byrd-anda som tar låtarna bort från de mest självklara referenserna. Trots bara tre ingredienser har bandet förfinat sitt recept.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.