Rosco aka Sterling Roswell - The Call of the Cosmos

Patrik Forshage 00:00 1 Jul 2014

Ibland svävar Rosco ut i makrokosmos, men i klichéfyllda ambientstycken om interplanetära resor och om asteroider framstår han som väldigt oansenlig. Oftare är det dock sitt eget mikrokosmos han utforskar, och där är han mer hemtam. Stora arrangemang fulla av förföriska körer, bombastiskt blås, ekande ökengitarrer och viskande uppmaningar att Give Peace Another Chance är riktigt fina. Och liksom hans gamla moderskepp Spacemen 3 utforskar han också övermättad psykedelisk elektrisk blues med omtumlande resultat.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.