Robbing Millions – Holidays Inside

Love Carbin 00:00 27 Jun 2021

Det börjar med ett matematiskt och rytmiskt gitarriff och sen kastas man in i den mycket humoristiska och underliga världen som senaste albumet Holidays Inside utgör. Det rör sig mellan tv-spels-boss-musik och syntpop och jazz, typ… Mycket svårt att säga exakt. Även mycket svårt att lyssna på ibland. Om det finns något jag verkligen hatar i musik så är det populärmusik som använder udda taktarter och rytmiska melodier som uppbackas av gitarr och sång. Lyssna på låten Tiny Tino så fattar ni. 

Men någonting gör att jag kan se förbi det. Jag tror att det är det speciella ljudlandskapet som känns väldigt roligt. Lite hyperpopröster här och lite super-mario-syntar där. Det tar udden av de pretentiösa gitarrerna. Men tyvärr kan inte roliga ljud bära upp dåliga låtar.  

Jag försöker förstå vem som vill lyssna på Robbing Millions… Man kanske måste uppfinna en ny genre för det här soundet, eller det finns säkert redan, men den enda riktiga beskrivningen jag kan komma på är “avant-garde meme”. Låter det spännande så kan du inte missa det här albumet. Men jag misstänker att det inte gör det.

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!