Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Sara Berg 00:00 17 Oct 2020

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.

Rare Ecstasy 2009-2019 hittar man tidigare outgivet material, b-sidor och demos. Just outgivet brukat vara ett nyckelord när man närmar sig den här typen av skivor – om det inte höll då, varför skulle det göra det nu? Men faktum är att den opolerade, ömsom skitiga, ömsom indiegulliga, och icke-perfekta ljudbilden klär det här bandet, som annars mest släpper lagom sömnig och lite för slätstruken nostalgimusik. Det betyder tyvärr inte att det är fantastiskt nu heller.


 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Migi - Bättre tider

På sin debut-ep lyckas inte Migi bevisa mycket. Rapparen har precis som en annan nykomling, Macky, franska som andra- eller i det här fallet förstaspråk. Men till skillnad från Macky tar Migi inte lika tydliga influenser från den franska rapen. 

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.