Paul McCartney - McCartney III Imagined

Raffaella Lindström 00:00 21 Apr 2021

2020 blev året då Paul McCartney fastnade för siffran tre. På sina sociala medier delade han kryptiska bilder på svampar och rosor, som alla visade en och samma ojämna siffra. Och snart trillade poletten ner – artisten förberedde nämligen sitt tredje, fulländade solo-album. 

Skivan släpptes i december och fick mestadels positiva reaktioner. I stället för att nöja sig med det har Paul McCartney släppt ytterligare ett album. McCartney III Imagined är ett slags alternativ till den tredje soloskivan. Det är samma låtar, men de har fått ett modernare grepp med hjälp av andra artister. Bland annat Beck och St. Vincent. 

Den som vill kan kalla skivan för både fräsch och kreativ. Tyvärr kan jag inte slå följe med er som tycker det. I stället känns plattan fullständigt onödig och som ett sätt för Paul McCartney att mjölka vidare på fjolårets framgångar. 

Med det sagt finns det ett par låtar som blivit bättre. Det gäller bland annat Find My Way (med Beck) och Pretty Boys (med Khruanbing). Av ren nyfikenhet tar jag mig igenom hela skivan, men i slutändan lämnar musiken inget större avtryck. Majoriteten av låtarna känns både plottriga och sämre än de avskalade originalen med Paul McCartney. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer