Passenger - Songs for the Drunk and Broken Hearted

Anna Bjermqvist 11:00 10 Jan 2021

Titeln Songs for the Drunk and Broken Hearted avger ett löfte som inte infrias. Det sista jag vill lyssna på när jag är full eller hjärtekrossad är lam feel-good. Det skulle dock inte förvåna mig om Mike Rosenberg, bättre känd som Passenger, gör det. Han är totalt intetsägande, precis som denna skiva. Antitesen till allt som väcker känslor.

När jag lyssnade på skivan för första gången greps jag av en något nostalgisk känsla. Jag insåg snabbt att det beror på att jag har hört denna skiva förut. Det har vi alla. Killen med gitarr som spelar försynt folkrock och sjunger om relationer som gått i kras. Det var nostalgiskt för det låter exakt som något jag lyssnade på när jag var typ 13 och inte visste bättre. Det är gjort. Och det var inte bra när det kom första gången heller.

Även då jag inte aktivt lyssnade på texten letade några rader sig in i mitt inre. Plattityderna var så odugliga att de inte gick att stänga ute. ”I’m up and down like a yo-yo”, sjunger Passenger. Imponerande liknelse. Om han vore fem.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.

Dropkick Murphys - Turn Up That Dial

Den irländska folkmusiken får mig att bara vilja vråla rakt ut i luften. Dropkick Murphys har än en gång skapat ett själsligt krig inom mig. Precis som att aprilvädret skiftar, mellan regn och sol, väcker deras musik liv i helt skilda känslor som slåss med varandra.