Off the Meds – Off the Meds

Sara Berg 00:00 21 Nov 2020

Off the Meds uppstod av en lycklig slump när Kamohelo Khoaripe flyttade från Johannesburg till Stockholm och träffade klubbveteranerna Adrian Lux, Carli Löf och Måns Glaeser. Nu har kvartetten släppt ett debutalbum där de tre producenterna stoppat in sina bästa beats i ett electro-hip-house-garage-kollage, sammanhållet av Khoaripes tillbakalutade röst.

Soundet är ömsom vasst och rejvigt, ömsom lekfullt och studsigt. Ibland dovt och seriöst, ibland lite väl kaotiskt och effektglatt. Mina favoriter är Wena och dess karga lagerlokalskänsla och Wanting, eftersom den låter som om Teenage Crime varit på världsturné och kommit hem som vuxen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Therion - Leviathan

För att vara så pass etablerat som Therion är arbetar de i en högst perifer miljö, bortom trender och regler. Det gör det svårt att veta vad man ska förvänta sig av bandledaren Christofer Jonssons gotiska symfoniska operametal. Men inför denna sjuttonde fullängdare var ambitionen uttalad att ta fram Therions mer ”hittiga” stunder.

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.