Off the Meds – Off the Meds

Sara Berg 00:00 21 Nov 2020

Off the Meds uppstod av en lycklig slump när Kamohelo Khoaripe flyttade från Johannesburg till Stockholm och träffade klubbveteranerna Adrian Lux, Carli Löf och Måns Glaeser. Nu har kvartetten släppt ett debutalbum där de tre producenterna stoppat in sina bästa beats i ett electro-hip-house-garage-kollage, sammanhållet av Khoaripes tillbakalutade röst.

Soundet är ömsom vasst och rejvigt, ömsom lekfullt och studsigt. Ibland dovt och seriöst, ibland lite väl kaotiskt och effektglatt. Mina favoriter är Wena och dess karga lagerlokalskänsla och Wanting, eftersom den låter som om Teenage Crime varit på världsturné och kommit hem som vuxen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.