Nicky William - I Want to Feel it All

Love Carbin 00:00 5 Oct 2020

Hur skulle det låta om Bill Callahan sjöng Loving is easy med Rex Orange County? Förmodligen en hel del som Nicky William. Att han och Bill Callahan är två olika personer har jag fortfarande svårt att ta in. Men trots likheterna är Nicky William ingen kopia! 

I Want to Feel it All är en EP med tydliga beats, orgel och gitarrer. På vissa spår hör vi elektroniska synthar och det finns till och med ett helt urspårat saxofonsolo (påminner om låten Sea Calls Me Home av Julia Holter). Det är en eklektisk skiva, men låtskrivandet är precist och träffsäkert, och soundet känns fräscht. Texterna är personliga och vackra, ofta bitterljuva. Jag skulle gärna höra honom utforska ljudbilderna i musiken ännu mer, kanske också sjunga på svenska? Men oavsett vad som kommer härnäst för Nicky Williams så ser jag fram emot att höra det. 

 
Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.