NF – The search

levi hielle-bergstrom 11:42 26 Jul 2019

NFs superhit Let You Down gick varm på radiostationer världen över under 2017 och 2018. Michigan-rapparen har specialiserat sig på emotionellt laddad hiphop utan att röra sig i samma territorier som JuicWRLD eller Lil Peep. Han kommer inte från den drogtunga soundcloud-traditionen som många av hans listklättrande kollegor gör, utan har en mer allvarlig ton där texten står i fokus. Hela NFs persona för tankarna till Eminem. Hans sätt att peppra ur sig sina rader, hans argsinta sarkasm och hans teatrala uttryck är oroande likaSlim Shadys. The Search låter dessvärre också som en utdragen albumversion av Eminems låt Stan.

Det är en underdrift att kalla The Search för ett tematiskt album. Varje spår går i moll och kretsar kring liknande ämnen. Redan efter titelspåret står det klart att NF är en plågad självilket sedan, utan att överdriva, återkommer på varje låt. Han berör dock ämnet på ett lekfullt och stundvis genialt sätt. På Change hamnar han i samklang med produktionen och virrar inte bort sig i gymnasiala schablonbilder av smärta. Då berör han faktiskt på djupet. Han kastar sig dock handlöst efter att beröra på ett nästintill filmiskt sätt vilket blir väldigt tröttsamt. Produktionen på Thinking låter som en kopia av ljudbilden från Drakes praktverk Nothing Was the Same vilket får The Search att kännas platt

För att kunna vältra sig i smärta så är det viktigt att artisten i fråga är autentisk. Utan att underminera NFs psykiska ohälsa så känns det dock som att stora delar av The Search är en välkomponerad teater, vilket Nexcuses är ett exempel på. Trots att ämnet är viktigt och att NF själv har upplevtförfärliga tragedier så är det tydligt att det han egentligen söker är en ny Let You Downinget annat.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.