Moto Boy - Stökigt Hjärta

Tina Rosenfink 00:00 10 Oct 2019

Moto Boy har börjat sjunga på svenska. Hans nya skiva Stökigt Hjärta är en kompott av skandinavisk melankoli och elektronisk puls.

Det är kittlande när en svensk artist, som tidigare sjungit på engelska, börjar sjunga på svenska, eftersom jag inte kan undgå att tänka att det är mer “på riktigt”. Med en intimitet och ärlighet låter Oskar Humlebo, som han egentligen heter, texterna ta större plats än tidigare. Det är inte bara hans skicklighet som textförfattare som utmärker sig, utan Moto Boy sjunger också med en styrka vi inte tidigare hört.

Jag märker att jag lyssnar extra noga på berättelserna han berättar. Lyssnaren bjuds in till något som känns som privata samtal mellan två vänner eller anteckningar i mobilen, allihop väldigt spännande och nästan hemligt. Det enda som skaver är just den elektroniska biten, tycker han klär mycket bättre i ljummen indiepop än klubbmusik. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!