Moto Boy - Stökigt Hjärta

Tina Rosenfink 00:00 10 Oct 2019

Moto Boy har börjat sjunga på svenska. Hans nya skiva Stökigt Hjärta är en kompott av skandinavisk melankoli och elektronisk puls.

Det är kittlande när en svensk artist, som tidigare sjungit på engelska, börjar sjunga på svenska, eftersom jag inte kan undgå att tänka att det är mer “på riktigt”. Med en intimitet och ärlighet låter Oskar Humlebo, som han egentligen heter, texterna ta större plats än tidigare. Det är inte bara hans skicklighet som textförfattare som utmärker sig, utan Moto Boy sjunger också med en styrka vi inte tidigare hört.

Jag märker att jag lyssnar extra noga på berättelserna han berättar. Lyssnaren bjuds in till något som känns som privata samtal mellan två vänner eller anteckningar i mobilen, allihop väldigt spännande och nästan hemligt. Det enda som skaver är just den elektroniska biten, tycker han klär mycket bättre i ljummen indiepop än klubbmusik. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.