Moneybagg Yo – A Gangsta’s Pain

Axel Almström 00:00 28 Apr 2021

A Gangsta’s Paradise är trap in i själen – stöpt i det mörka, sega Memphis-soundet. Musiken är tung, trippy och sammansvetsad med 808-bas och luftiga trummor.  

Som rappare sticker Moneybagg Yo inte ut nämnvärt från det oändliga flödet trap-rappare med mumlande monotona flow. Hans texter jonglerar berättelser om hur tufft gangster-livet är med ren flex-rap om hur fett han lever. Den där fundamentala motsägelsefullheten som vi älskar och hatar.

Men helt ärligt, ingen lyssnar på Moneybagg Yo för hans skarpa tunga. Man lyssnar på honom för att fylla sitt rekommenderade dagliga intag av hiphop-hits. Låtar som Time today med sitt mörka och dissonanta beat. Free promo med Polo G, Lil Durk och den oemotståndligt smöriga 90-talsgitarren. Eller If pain was a person, där Moneybagg Yo skiner över ett souligt beat som samplar (If loving you is wrong) I don’t want to be right med Luther Ingram (i Sverige kanske mest känt från Kartellens Mina områden).

Moneybagg Yo är en singelartist. Hans toppar är höga och spektakulära. Men dalarna bryter mot den enda viktiga musikregeln: de är tråkiga. Därför är A Gangsta’s Paradise ett svårt album att recensera. 20 procent av skivan är dansgolvsbangers, resten är pyspunka. Jag landar någonstans i mitten. Lyssna en gång, lägg in favoriterna i en spellista och glöm bort det andra.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer