Mohammed Ali - Vi & Resten EP

Maja Bredberg 05:00 19 Nov 2011

Mohammed Ali följer upp Vi, ett av årets starkaste hiphopalbum, med Vi & Resten EP, som är en blandning av både remixer och nya låtar. Det är extremt stilsäkert. Mack Beats står tillsammans med Redline för den mest högkvalitativa hiphopproduktionen just nu. Även Rawa och Mommo har precis som alltid en väldigt hög leveransnivå, vilket också går igen i de rätt självklara valen av gäster: Ison & Fille och Stor. En stor del av EP:ns behållning ligger dock i att Mohammed Ali även plockat med sig andra välförtjänta förmågor, som Allyawan och Maysan, och hur Marcus Price vrider till Mohammed Ali i en helt ny riktning. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.