Drake - Nothing Was The Same

Maja Bredberg 00:00 30 Sep 2013

Drake må orkestrera sitt artisteri med hjälp av en mängd olika hiphop-attribut, men det som vid första anblicken förefaller vara en sjö med oklart djup visar sig oftare vara en tippad spegel: omöjlig att gå ner i, bottna, hitta allmänmänskligt genklang. Spegeln fyller givetvis en funktion för Drake själv, men som lyssnare tråkar han ut mig med konstruerad rekvisita-rap. Han säger att han lever i en ikryssad checklista, kanske är det därför hans version av historieberättarrap mest blir Mia Törnblomskt på vers. Bortsett gästen Sampha och låtarna Own It, From Time och Hold On, We’re Going Home får jag ut lika mycket av skivan som av Drakes skäggfrisyr. Det genomgående problemet i min och Drakes relation är att jag kan hitta både rappare som rappar (betydligt) bättre och artister som sjunger om mer intressanta saker. Han är och förblir en The Sims-figur för mig, dataanimerat beräknad där allt som är på riktigt inte finns.

Skivbolag: 
Artist: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!