Min Stora Sorg - Bitch Lover Child Mother Sinner Saint

Sophie Winberg 22:43 10 Oct 2017

1997 släppte Meredith Brooks singeln Bitch, och 20 år senare har den inspirerat titeln till Min Stora Sorgs nya platta. De båda frågar sig vad kvinnor egentligen får och inte får vara.

Min Stora Sorg skrev detta album samtidigt som hon var gravid. Det är en platta om vad det innebär att vara kvinna, att vara livrädd, att behöva räcka till, att vilja skydda sin egen mamma och att mitt i allt föra en ny människa till världen. I detta möts viljan att vara allt och inte orka någonting. "Jag måste lägga mig ner och ta en liten paus." 

Det är tungt och mastigt, och samtidigt vackert, värdefullt och en viktig röst på den svenska popscenen.

Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Pale Honey - Devotion

Tuva Lodmark och Nelly Daltrey förtjänar er uppmärksamhet. Debuten Fiction kom 2014, och deras andra släpp Devotion gör det tydligt att göteborgsduon redan är oförskämt bekväma i sitt sound, som på LP:n självsäkert pendlar mellan ett gött surfrockband från en Tarantino-film, via riktigt bra minimalistisk rock och vidare till en otröstlig Lykke Li. I Pale Honeys kapabla händer känns det självklart.

Tusks - Dissolve

Tusks första längre skiva lider av alla symptom en debut kan ha, och känns mer som en obligatoriskt inlämnad uppsats än ett passionsprojekt när den snirklar sig igenom sina snarlika spår med en känsla av plikt.

Det bleka plattan sticker aldrig ut. I stunder låter det snarare som ett collage av Londonbaserade Emily Underhills influenser än ett eget verk och även om debuter i viss mån är ursäktade dessa tendenser är det synd, för potentialen finns där. Det mest självsäkra spåret Toronto är också plattans mest spännande.

Makthaverskan — III

Man kan sortera in Makthaverskan i en göteborgsk postpunktradition av starka känslor och stora åthävor om man vill och behöver. Men den energi som alltid fyllt deras starka sånger är samtidigt starkt personlig, och på sitt tredje album brinner den med en intensivt blå låga. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!