Min Stora Sorg - Bitch Lover Child Mother Sinner Saint

Sophie Winberg 22:43 10 Oct 2017

1997 släppte Meredith Brooks singeln Bitch, och 20 år senare har den inspirerat titeln till Min Stora Sorgs nya platta. De båda frågar sig vad kvinnor egentligen får och inte får vara.

Min Stora Sorg skrev detta album samtidigt som hon var gravid. Det är en platta om vad det innebär att vara kvinna, att vara livrädd, att behöva räcka till, att vilja skydda sin egen mamma och att mitt i allt föra en ny människa till världen. I detta möts viljan att vara allt och inte orka någonting. "Jag måste lägga mig ner och ta en liten paus." 

Det är tungt och mastigt, och samtidigt vackert, värdefullt och en viktig röst på den svenska popscenen.

Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!