Middle Kids - New Songs for Old Problems

Tina Rosenfink 00:00 20 May 2019

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.

Trost Middle Kids framgång är det något som skaver. Och inte skaver på ett sånt där djupt och eftertänksamt sätt, utan skaver som något obekvämt och jobbigt. Med en röst som påminner lite Florence Welch från Florence and the Machine sjunger bandets sångerska Hannah Joy högt och starkt på samtliga sex låtar, men där stannar tyvärr bandets styrkor. Musiken är generisk rock som saknar spänning och överraskning. Samtliga låtar är radiovänliga för en kanal som vågar sig på lite cool musik att klämma in mellan Bruce Springsteen och Dire Straits. Och kanske är det på så vis som Middle Kids nått sin stora framgång, för ofta blir tråkig musik populär.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.