Middle Kids - New Songs for Old Problems

Tina Rosenfink 00:00 20 May 2019

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.

Trost Middle Kids framgång är det något som skaver. Och inte skaver på ett sånt där djupt och eftertänksamt sätt, utan skaver som något obekvämt och jobbigt. Med en röst som påminner lite Florence Welch från Florence and the Machine sjunger bandets sångerska Hannah Joy högt och starkt på samtliga sex låtar, men där stannar tyvärr bandets styrkor. Musiken är generisk rock som saknar spänning och överraskning. Samtliga låtar är radiovänliga för en kanal som vågar sig på lite cool musik att klämma in mellan Bruce Springsteen och Dire Straits. Och kanske är det på så vis som Middle Kids nått sin stora framgång, för ofta blir tråkig musik populär.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.