Michael Nau - Michael Nau and The Mighty Thread

Patrik Forshage 00:00 10 Aug 2018

Michael Naus sovrumsinspelade melankoliska pop är noggrant genomtänkt och mycket ordrik. Men trots all intellektuell ansträngning har Michael Nau ingen aning om vad han vill eller varför. Musikaliskt håller han sig konsekvent på den välskräddade popmusikens mittlinje, och det retoriska greppet att uttrycka sig en bart i frågor och med vältrimmade ordpar förmedlar en räddhågsen vaghet. “Something coming around some bend, waiting for something to never end” konstaterar han i avslutande Smudge, och just den anonymiteten sammanfattar hela hans musikaliska gärning.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.

Nord & Syd - 80%

För fem år sedan debuterade Nord & Syd med den kritikerrosade plattan Som en människa och nu är de äntligen tillbaka med nytt material. Om du undrar varför det dröjt så lång tid med att följa upp succén så beror det på följande: bandmedlemmarna har skaffat fem barn, haft två diskbråck, flyttat sex gånger, inlett nya relationer och bytt jobb ca tio gånger.

Jag blir utbränd av att läsa det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!