Mia Maria Johansson - Slay

Anna Bjermqvist 00:00 20 Mar 2021
Mia Maria Johansson har figurerat i Stockholms musikliv i nästan 20 år. Bland annat har hon spelat i banden Meine Kleine Deutsche och Snake, samt körat med Hurula. Nu släpper Johansson sitt första debutalbum som handlar om att våga drömma, äga sin plats i tillvaron och att släppa taget om de som inte vill en väl. 
 
Skivan Slay är härligt opolerad och indiepunken låter kaxig men lekfull på samma gång. Mia Maria är stencool det rustika soundet passar hennes röst riktigt bra. Hon berättar själv:
”För att understryka en slags råhet så har beatsen fyllts i med riktiga trummor och istället för Garageband-synthar har det tillkommit analoga synthar i studion, den statiska och enkla känslan i beatsen och melodierna är välbevarad men har förhoppningsvis mer djup soundmässigt i sitt uttryck efter bearbetning i studion, där även sång och gitarr spelades in.”
 
Skivans sista spår Electro You gästas av Hurula. De två artisterna kompletterar varandra utmärkt och har en fin energi tillsammans. Johansson klarar sig dock lika bra utan Hurula, bäst på skivan är låten där Mia Maria sjunger på svenska, den rockigt svårmodiga Sköldmön.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten.