Mia Maria Johansson - Slay

Anna Bjermqvist 00:00 20 Mar 2021
Mia Maria Johansson har figurerat i Stockholms musikliv i nästan 20 år. Bland annat har hon spelat i banden Meine Kleine Deutsche och Snake, samt körat med Hurula. Nu släpper Johansson sitt första debutalbum som handlar om att våga drömma, äga sin plats i tillvaron och att släppa taget om de som inte vill en väl. 
 
Skivan Slay är härligt opolerad och indiepunken låter kaxig men lekfull på samma gång. Mia Maria är stencool det rustika soundet passar hennes röst riktigt bra. Hon berättar själv:
”För att understryka en slags råhet så har beatsen fyllts i med riktiga trummor och istället för Garageband-synthar har det tillkommit analoga synthar i studion, den statiska och enkla känslan i beatsen och melodierna är välbevarad men har förhoppningsvis mer djup soundmässigt i sitt uttryck efter bearbetning i studion, där även sång och gitarr spelades in.”
 
Skivans sista spår Electro You gästas av Hurula. De två artisterna kompletterar varandra utmärkt och har en fin energi tillsammans. Johansson klarar sig dock lika bra utan Hurula, bäst på skivan är låten där Mia Maria sjunger på svenska, den rockigt svårmodiga Sköldmön.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.