Metro Boomin – Heroes & Villains

Leonard Lukic 13:28 5 Dec 2022

Rollen som producent har alltid varit tongivande för hiphop. Geniet bakom beatsen och melodierna är otroligt viktig för att framhäva artisens kapacitet. Nu visar Metro Boomin återigen varför han är en av decenniets bästa musikskapare.

Debutalbumet Not All Heroes Wear Capes visar redan prov på expertis med väl utvalda samples och features. Uppföljaren Heroes & Villains utforskar en likartad mörk och nattlig ljudbild, fast med en bättre och större betoning på filmatiska framställningar.

Albumet inleds med en gospelsång av John Legend, från ett mjukt och väldigt upplyftande framförande förs jag därefter in en värld av trap och tungviktig hiphop. Övergångarna mellan låtar är hårfina och flyter på snyggt, samtidigt används dissonanser och melankoli på ett flitigt sätt.

Don Toliver matchar soundet kravlöst på Too Many Nights och det är ett av hans bästa framföranden helt klart. Travis Scott tar sedan över på nästa spår Raindrops där rapparen gör det han är bäst på, att sätta lyssnaren i trans med sin psykedeliska och häftiga energi.

Generellt är musiken underhållande och projektet gästas av ett flertal artister, men jag är lite tveksam över varför de mjukare spåren behöver en rap-del. Ta Walk Em Down som exempel där Metro Boomin lika gärna kunde låtit Mustafa sjunga själv och göra 21 Savages del till ett separat spår.

Albumets höjdpunkter är definitivt Niagara Falls med sitt dystopiska och skarpa beat, och Creepin där The Weeknd ger nytt liv till Mario Winans gamla låt I Don’t Wanna Know.

Heroes & Villains är raffinerat, häftigt och medryckande. Metro Boomin för samman några av hiphopens största profiler och placerar dem i en unik och idérik musikalisk värld. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner