Mary Anne’s Polar Rig – Makes You Happy

Love Carbin 10:00 23 Feb 2021

Mary Anne’s Polar Rig gör sån där poppig och brusig musik som jag har svårt att veta om jag ska kalla guilty pleasure eller bara pleasure. Debutalbumet Makes You Happy är ett färgsprakande och lustfyllt verk som hittar vackra stunder i det galna och fula. Under lyssningen påminns jag om min mest spelade låt 2020, Our Song av Radiator Hospital (om ni ej hört den kan jag meddela att det är en skrikig göra-slut-låt som är ganska pinsam att ha lyssnat på så mycket som jag har gjort – den är dock så bra!). Tänker också på bandet Camp Cope med den fantastiska låten The Opener

Den röda tråden på den här skivan är distade men lekfulla gitarrer och en sångröst som påminner om en mindre uttråkad version av Courtney Barnett. Vanligtvis när man lyssnar på band som spelar sån här romantisk poppunk är låtarna ganska formelstyrda, och bortsett från några höjdpunkter såsom låten All I need så är detta även fallet här. Det finns i och för sig några urspårade gitarrsolon, men dessa avslutar nästan alltid låtar istället för att bygga vidare på dem. Trots det är Mary Anne’s Polar Rig faktiskt ett band som jag verkligen ser fram emot att följa framöver!

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!