Mary Anne’s Polar Rig – Makes You Happy

Love Carbin 10:00 23 Feb 2021

Mary Anne’s Polar Rig gör sån där poppig och brusig musik som jag har svårt att veta om jag ska kalla guilty pleasure eller bara pleasure. Debutalbumet Makes You Happy är ett färgsprakande och lustfyllt verk som hittar vackra stunder i det galna och fula. Under lyssningen påminns jag om min mest spelade låt 2020, Our Song av Radiator Hospital (om ni ej hört den kan jag meddela att det är en skrikig göra-slut-låt som är ganska pinsam att ha lyssnat på så mycket som jag har gjort – den är dock så bra!). Tänker också på bandet Camp Cope med den fantastiska låten The Opener

Den röda tråden på den här skivan är distade men lekfulla gitarrer och en sångröst som påminner om en mindre uttråkad version av Courtney Barnett. Vanligtvis när man lyssnar på band som spelar sån här romantisk poppunk är låtarna ganska formelstyrda, och bortsett från några höjdpunkter såsom låten All I need så är detta även fallet här. Det finns i och för sig några urspårade gitarrsolon, men dessa avslutar nästan alltid låtar istället för att bygga vidare på dem. Trots det är Mary Anne’s Polar Rig faktiskt ett band som jag verkligen ser fram emot att följa framöver!

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt. 

Nothing.Nowhere. – Trauma Factory

Trauma Factory pushar Joseph Edward Mulherin emorappens gränser. Han utnyttjar genrens redan paradoxala influenser och låter sig spreta åt olika håll utan tappa greppet om soundets helhet.