Mankind - Pophits

Tina Rosenfink 00:00 1 May 2020

Det redan omtyckta bandet Mankind debuterar nu med fullängdaren Pophits. Det är en skiva som kapslar in både det naiva och nattsvarta, och det skapar en fin blandning av känslouttryck. Stockholmsbandet har dragit inspiration från 60-talets britpop och 90–talets grunge. 

I min mening innehåller Pophits både toppar och dalar. Om jag får gissa så tror jag att Mankind fallit i debutfällan - dvs. när en klämmer in ett par låtar för mycket på skivan. Det är lätt hänt och fullt förståeligt att ett band vill visa upp allt de har, men resultatet är dessvärre spretigt och överväldigande. Mankind skiner i låtar som Simple is good, Pickled love och Silent treatment medan andra låtar låter som Arctic Monkeys-covers. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.