Luluc - Sculptor

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2018

Australiska Zoë Randell och hennes musikaliska partner Steve Hassett spelar den mjukast tänkbara folkmusik. De höjer aldrig rösten, de spelar aldrig en dissonant not, de väger sina ord om vardagshändelser på guldvåg. Gästspel från Aaron Dessner från The National och Jim White från Dirty Three är lika försiktiga, och till och med J Mascis skruvar ner volymen nästan helt när han gästar i Me and Jasper

Texterna hyllar naturens skönhet och refererar till litteratur och japansk poesi så att man hade kunnat kräkas av all skimrande stillsam vänlighet om det inte hade varit så övertygande. Och om sångerna till sin sin struktur ständigt förhåller sig till Nick Drake är Luluc långtifrån traditionalister i sina arrangemang, som rymmer fullt band och elektroniska dimensioner på ett sätt som påminner om Low. Det ger Sculptor ett vemod som värmer när sommarkvällarna blir svalare.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Broken Social Scene - Let's Try The After (Vol. 1)

Broken Social Scene har gjort soundtracket till Scott Pilgrim vs. the World som är en av mina favoritfilmer. Så redan där har jag ett blödande hjärta för bandet. Utöver det brukar även Broken Social Scene kallas för “en supergrupp” eftersom nästan alla musiker i Kanada är med där.