Luluc - Sculptor

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2018

Australiska Zoë Randell och hennes musikaliska partner Steve Hassett spelar den mjukast tänkbara folkmusik. De höjer aldrig rösten, de spelar aldrig en dissonant not, de väger sina ord om vardagshändelser på guldvåg. Gästspel från Aaron Dessner från The National och Jim White från Dirty Three är lika försiktiga, och till och med J Mascis skruvar ner volymen nästan helt när han gästar i Me and Jasper

Texterna hyllar naturens skönhet och refererar till litteratur och japansk poesi så att man hade kunnat kräkas av all skimrande stillsam vänlighet om det inte hade varit så övertygande. Och om sångerna till sin sin struktur ständigt förhåller sig till Nick Drake är Luluc långtifrån traditionalister i sina arrangemang, som rymmer fullt band och elektroniska dimensioner på ett sätt som påminner om Low. Det ger Sculptor ett vemod som värmer när sommarkvällarna blir svalare.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!