Luluc - Sculptor

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2018

Australiska Zoë Randell och hennes musikaliska partner Steve Hassett spelar den mjukast tänkbara folkmusik. De höjer aldrig rösten, de spelar aldrig en dissonant not, de väger sina ord om vardagshändelser på guldvåg. Gästspel från Aaron Dessner från The National och Jim White från Dirty Three är lika försiktiga, och till och med J Mascis skruvar ner volymen nästan helt när han gästar i Me and Jasper

Texterna hyllar naturens skönhet och refererar till litteratur och japansk poesi så att man hade kunnat kräkas av all skimrande stillsam vänlighet om det inte hade varit så övertygande. Och om sångerna till sin sin struktur ständigt förhåller sig till Nick Drake är Luluc långtifrån traditionalister i sina arrangemang, som rymmer fullt band och elektroniska dimensioner på ett sätt som påminner om Low. Det ger Sculptor ett vemod som värmer när sommarkvällarna blir svalare.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!