Lucifer - Lucifer II

Christoffer Bertzell 00:00 5 Jul 2018

När Johanna Sadonis tar sitt Lucifer till svenska marker är det en återuppstånden morgonstjärna av klassisk 70-talsrock som stiger ur askan från vad som tidigare var ett doom metal-band.

När den förre låtskrivarpartnern Gas Jennings byts ut mot svenske Nicke Andersson blir resultatet därav också mer hemmahörande i rock n roll och låter Blue Öyster Cult istället för Cathedral. Med ett sådant fokusskifte försvinner även en del av den mörka ockulta mysticism som var tongivande på debuten, men istället så förstärks fokuset på Johanna Sadonis otroliga sångröst. Sångmelodierna får mer tyngd, vilket leder lyssnaren djupare in i berättandet.

Det finns en risk att gamla fans kan ha svårt att hitta den röda tråden, men än fler nya lär plocka upp den.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.