Lars Bygdén - One Last Time for Love

Raffaella Lindström 15:11 26 Jan 2022

Det är få album som känns så personliga och intima som Lars Bygdéns verk. På den nya plattan följer han upp där han slutade på Dark Companion från 2018 –  en tung berättelse om att förlora sin partner i cancer. 

One Last Time for Love handlar om kampen för att överleva. Hur går man egentligen vidare efter begravningen? Efter att vänner och familj har återgått till sina vanliga liv? Det är några av dem frågor som Lars Bygdén dissekerar genom nio låtar.

Berättelsen om en människas sorgearbete är på många sätt tung, men trots det lyckas Lars Bygdén vara hoppfull. I musiken finner vi en salig blandning av förtvivlan, framtidstro och befrielse. Ett exempel är låten Into the Light, som stundvis får det att kittlas i magen på ett behagligt sätt. 

Trots de starka känslorna känns det aldrig som att musiken blir för mycket, eller kräver att lyssnaren ska känna lika starkt. Det framstår som att Lars Bygdén behövde göra detta för sig själv. Om någon råkar tycka om det längs vägen är det ett plus, men inget krav. 

Den som lyssnar på One Last Time for Love kommer att få en stark känsloupplevelse. Det är sällan musik är så okonstlad, kraftfull och omfamnande på en och samma gång. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner