Lambchop - This (Is What I Wanted To Tell You)

Patrik Forshage 00:00 20 Mar 2019

På senare år har Kurt Wagner experimenterat rejält, och i den mån man fortfarande kan tala om någon sorts bekvämlighetszon överhuvudtaget är This (Is What I Wanted To Tell You) ytterligare ett steg bort från den. Beatsen är till stora delar digitala, och stundtals närmast provocerande upphackade, och hans sätt att genom hela skivan köra sin röst genom diverse röstförvrängargizmos får vilken r’n’b-produkt att blekna. Å andra sidan är pianot så analogt svängigt som det någonsin går, liksom försiktiga jazztrumpeter, någon pedal steel och legenden Charlie McCoys munspel. För att inte tala om de milt lågmälda soulsånger som utgör ramverket här, som tillhör de starkaste Kurt Wagner någonsin skrivit.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.