Kristen Knick - Close Your Eyes

Sofie Andersson 00:00 23 Nov 2020

Close Your Eyes är en långsam och drömsk lockelse från början till slut. Det inledande spåret Feel Like I’m Taking You On är klåfingrig och ihärdig. Vad som till en början känns som ett obekvämt inbrott, övergår med I Wanna Know Her i spetsen till mer av en rebellisk frigöring. Allt detta för att tillsist landa i en total omfamning av värme i Gates Of Time. Kirsten Knick tonsätter vårt undermedvetna. 

Efter att ha tröttnat på att förvirras med doftljus och metalband bestämde sig Kirsten Knick, tidigare Völuspa, att släppa musik i sitt egna namn. Men det var inte bara namnet som fick sig en re:branding. Close Your Eyes är resultatet av en tidigare krasch och livsstilsförändringen som krävdes därefter. Hon beskriver det själv som att äntligen kunna andas och att folk nu kan se henne som hon verkligen är. 

Nu är hon tillbaka, med synthar och Lo-Fi beats i högsta hugg. Close Your Eyes är vad jag skulle beskriva som en enda lång sinnesstämning, där vi sväljs på ena sidan och spottas ut på andra. Dessvärre är den lite monoton och långtråkig. Men å andra sidan är väl mitt undermedvetna i dessa tider, inget annat, än just det.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.