Kornél Kovács – Hotel Koko

Andreas Pettersson 12:02 29 Oct 2022

Den grammisbelönade musikproducenten och dj:n Kornél Kovács har förgyllt många fester med sin dansmusik. Ungersk-svensken är ett geni på elektronisk musik, vilket han återigen visar på sitt tredje album Hotel Koko där vad som helst kan hända. Titeln syftar på ett fiktivt hotell och de lekfulla och nytänkande sounden är inspirerade av ovetskapen kring vad som sker bakom dörrarna i en hotellkorridor. Där existerar en viss mystik som speglas i albumet.

Skivan har en bra mix av djup loungemusik och upptempo, och den innehåller allt ifrån modern dub och deep house till drum and bass. Jag lyssnade nyfiket igenom Hotel Koko och ska kortfattat beskriva alla nio låtar. Så, nu äntrar vi hotellrummen.

Spår ett heter Molly och har en mystisk samt skön och drömsk melodi. Castles har ett skarpare sound med bland annat maracasliknande läten och säregna vocals av gästen Kamohelo. I tempoväxlande Szakad leker Kovács med rytmiken fram och tillbaka. Soundet är rörigt och tämligen spårat. Szörp är en bra elektronisk låt med jazziga saxofoninslag. Här infinner sig återigen mystiken. Usch är också en bra elektronisk låt. Den ger alltså inte fog för sitt namn, men den är dock inte skivans bästa låt. 

Get Goofy är en skön drum and bass-låt med kärlekskranka engelska och spanska vocals av popartisten MishCatt. Vår Dub innehåller lugn, härlig och spejsad dub. Man kan kalla soundet för atmosfärisk loungemusik. Follow You är skivans bästa spår. Den är varken för lugn eller för ösig. Gästartisten Aluna bjuder dessutom på behaglig popsång som passar perfekt till den elektroniska musiken. Det är en ypperlig förfestlåt! Piano House innehåller lekfulla elektroniska sounds som gör låten intressant. Som namnet antyder består låten av deep house med inslag av halvdystra pianoljud. Känslan är att man svävar runt i rymden och samtidigt tittar på en Beck-film.

Sammanfattningsvis levererar Kovács ett starkt album där han lyckas med både mystiken och bredden, men jag saknar den lilla extra wow-känlsan för att kunna ge Hotel Koko full pott.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner