Klara & jag – I stadens famn del 1

Natalie Mourad 13:00 13 May 2022

I stadens famn är första delen av Klara & jags nya album, och det är nästan som att en ny duo gjort debut.

När singeln första Nu grönskar det släpptes i mars blev jag lika delar förvånad och uppiggad. Alla fem låtar på albumet är betydligt mer dansvänliga, lite poppigare och då och då, till och med mer house-inspirerade än förut. Låten Piller påminner också lite om 90-tals disco, så det finns utrymme för många av dans-genrerna på spektrat.

Det är en bedrift att göra dansant pop på svenska som de, som inte känns fördummande och platt. Texterna, som är ärliga, fina, sorgsna och glada, samtidigt som musiken är mer lättsam, är en av anledningarna till det.

Ett spår som sticker ut är Uti vår hage, som är en modern tolkning av den klassiska visan. Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling sjunger i perfekt harmoni, som de så ofta gör, till en ljudmatta av mjuka RnB-beats och elektroniska inslag. Utan att ställa två duktiga musikgrupper mot varandra, tar den nästan ledningen från State of sounds cover på samma låt.

Det enda jag saknade var Klara & jags mer melankoliska och deppiga sida, som man till exempel hört i låten Sordiner. Men det behöver jag inte göra länge, eftersom det kommer en andra del av albumet. “Vi utgick från en dansdel och en gråtdel.” sa duon i en intervju med Nöjesguiden. Det är nog det smartaste jag hört? Alla borde ta efter, och då har jag inte ens hört det än.

I stadens famn är ett av årets piggaste släpp på svenska, och utan att skynda sig igenom något, känns hösten lite mindre tråkig när Klara & jags gråtalbum väntar.
 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner